Sıkça Sorulan Sorular

Yetkili Servis Nedir?

Yetkili servis istasyonu: Üretici veya ithalatçıların ürettikleri veya ithal ettikleri mallar için; kullanım ömürleri süresince satış sonrası montaj, bakım ve onarım hizmetlerini yürütmek üzere, kendileri tarafından veya aralarındaki sözleşme uyarınca, bu amaçla yetki verilen gerçek veya tüzel kişiler tarafından kurulan ya da kurulmuş bulunan tesisleri, ifade eder.

Çamaşır Makinesi Sıkma Yapmıyor?

Öncelikle Makinemizin Suyu Boşaltıp Boşaltmadığından Emin Olalım..!
Suyunu Boşaltmayan Yada, Suyunu Tamamen Boşaltmayan İçinde Azda Olsa Su Bırakan Makine Sıkma Proğramına Geçmez. Akla Gelen İlk İhtimal ..! Pis Suyu Dışarı Atan Pompa Moturunun Özelliğini Kaybetmiş Olması Yada Yanmış, Bozulmuş Olmasıdır. Yanan Pompa Suyu Hiç Bir Şekilde Boşaltmaz. Özelliğini Kaybeden Pompa Motoruysa Suyu Tam Boşaltmaz Örneğin Sıkma Öncesinde Suyun Bir Kısmını Atar Ve Makine Sıkmaya Geçmeden Öylece Kalır, İkinci Kez Sadece Sıkmaya Ayarladığınızda Bu Kez Geriye Kalan Suyuda Atarak Sıkmaya Geçer, Bu Durumda Pompa Motoru Özelliğini Kaybetmiştir. Bu Durumda Pompa Motorunun Değişmesi Gerekmektedir. Pompa Değişimi Çok Büyük Bir Masraf Açmayacağı Gibi, Makine Servise Götürülmeden Olduğu Yerde 15-20 Dk İçinde Onarılabilir. Akla Gelen Diğer İhtimallerse Elektronik Kart Ve Motor Kaynaklı Arzalar, Bu Arzalar Çok Nadir Görülsede, Bunlarda Makinenin Sıkma Yapmaması Etkenleri Arasındadır. Bozulmuş Olan Dijital Kart Yada Beyin, Gerekli Komutu Göndermediği İçin Makine Sıkmaya Geçmez, Kartta Ciddi Yanıklar Patlaklar Mevcut Değilse, Gelen Servise Göre Kartın Onarımı Yapılabileceği Gibi Gelen Servisin İnsiyatifine Göre Direk Kartta Değişebilir. Diğer Bir İhtimalse Ana Motordur, Ana Motorun Sıkma Devrinde Bir Sorun Oluşmuşsa Yıkama Yapsada Sıkmaya Geçmez, Kimi Servisler Komple Motor Değişimi Yaparken, Bazı Servislerde Makinenizin Orjinal Motorunun Onarımı Yaparak Masrafı Biraz Daha Azaltabilir Bu Gelen Servise Bağlıdır. Önemli Olan Yapılan Her İşcilik Ve Değişen Her Parça İçin Minimum Bir Yıl Garanti Talep Etmeniz Ve Değişen Parça Ve Yapılan İşciliğin Açıkca Belirtildiği Servis Fişini Almanızdır.

Bulaşık Makinesi Neden Temiz Yıkamaz?

Bulaşık makineniz temiz yıkamıyor ve bulaşıklarınızı kirli çıkarıyorsa bu konuyu aşağıda size önereceğimiz adımlarla çözebilirsiniz. Bulaşık makinesinin iç kısmında bulunan pervane ve süzgeçleri çıkartarak temizleyin ve mevcut programı iptal edin. Sorun devam ederse 0850 305 5220 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

Süzgeç temizliği

Bulaşık makinenizi açma-kapama düğmesinden kapayın. Makinenin kapağını açarak, bulaşıkların yerleştirildiği sepet kısmında altta yer alan sepeti çekin. Sepetin altında bulunan bardak şeklindeki süzgeci tutup hafifçe sola çevirerek yerinden çıkarın.

Filtre çıkarma

İki parçadan oluşan bu süzgeci üst kısmında bulunan tırnaklarından ikiye ayırın. İnce süzgecin orta kısmındaki boşluktan tutun ve yukarı doğru çekerek çıkarın.

Süzgeçi açma

Süzgeçleri herhangi bir deterjan kullanmadan musluk altında su ve fırça ile temizledikten sonra kurutun. Kuruttuktan sonra; önce ince süzgeci, sonra iki parçalı bardak şeklindeki süzgeci yerine oturtun ve sıkılaşana kadar sağa doğru hafifçe döndürün. Yeniden program seçip çalıştırın.

Pervane temizliği

Bulaşık makinenizi açma-kapama düğmesinden kapayın. Makinenin kapağını açarak bulaşıkların yerleştirildiği sepet kısmında üstte yer alan sepeti çekin. Sepetin altında bulunan pervaneyi tutup dişli plastik parçasından sola doğru çevirerek çıkarın. Alt sepeti çektiğinizde göreceğiniz diğer pervaneyi de dikkatlice çekerek çıkarın. Pervaneleri musluk altında yıkayarak deliklerini kürdan yardımıyla temizleyin ve tekrar yerlerine takın. Üst sepetin altındaki pervaneyi bağlantı yerine oturttuktan sonra dişli plastik parçayı sağa doğru çevirerek yerine takın. Alt sepetin altındaki pervaneyi yuvasına oturtup hafifçe itin ve yerine oturtun.

Pervane sökme

Ürününüzde tavan pervanesi varsa makinenizin  en üst kısmındaki tavan pervanesini hafifçe yukarı doğru bastırıp sola doğru çevirerek çıkartın. Aynı şekilde temizlediken sonra yuvasına oturtup yukarı doğru hafifçe bastırın ve sağa doğru sıkılaşana kadar çevirin. Makineyi tekrar çalıştırın.

Bulaşıklar için program seçimi

Bulaşık makinenize çok fazla tabak, bardak yerleştirmeyin ve 70 derece yoğun programda çalıştırın. Deterjanınız nemlenmişse yeni tarihli bir deterjanla yıkama yapın.Olumlu sonuç alırsanız, ürünle ilgili bir sorun yoktur.

Tahliye hortumu kontrolü

Bulaşık makinenizde yıkama işleminden sonra biriken kirli suyun atılmasını sağlayan bir tahliye hortumu bulunur. Makinenizin arka kısmını görebiliyorsanız, tahliye hortumunun ortalama diz hizası seviyesinde ve 3,5 metreden uzun olmayacak şekilde ayarlı olmasına dikkat edin. Ayrıca hortumun bağlı olduğu lavabonun altında tıkanma varsa makineniz biriken suyu boşaltamayacaktır; bu bölümü temizleyin.

Klima Neden Isıtmaz?

Klima Neden ısıtmaz Klima ısıtmıyor Eğer Klimanız Kış Ayında sizi ısıtmıyorsa servis çağırmadan önce yapmanız gereken belli başlı bir kaç kontrol vardır. Öncelikle Kumandanızın Ayar Düğmesini 30 Dereceye ve Güneş (  ) sembolüne getiriniz yada Heat yazan yazıya Getiriniz. Kumandada bulunan küçük ok işaretini ilgili konuma getiriniz. Sıcak ise heat, soğuk ise cool yazısına veya Auto yazısına getirebilirsiniz. Klima kumandasının on-off tuşuna basıp Klimayı çalıştırınız.  Klima ilk etapta hemen devreye girmeyecektir…! ilk önce Dış ünite motoru devreye girer 3-5 dakika sonrada İç ünite fanı devreye girer evap iyice ısındıktan sonra iç ünite fanı tam kapasite çalışacaktır. Eğer iç ünite fanı devreye girmesi uzun sürüyor ise Klima gazı eksiktir. Eğer iç ünite fanı hiç devreye girmiyor ise klimada Hiç gaz yok demektir. Eğer klima doğru ayarlı vede devreye girip ısıtma yapmaya başladı ise İç Ünitesinde Bulunan Filtreleri Kontrol Ediniz Filtreler Kirli İse Temizleyiniz.

Klimanın Hava Akımı Engellenmemelidir..! Klimanızın Önünde Dolap, Perde vb Varsa Kaldırınız.

Klima neden ısıtmıyor, Klimadan neden soğuk hava geliyor, Bu Arıza sebeplerini sizlerle paylaşacağım. Ama bu bilgileri sizlerle paylaşmadan önce, Klimayı sakın siz değerli Müşterilerimiz müdahale etmeye kalkışmasın Klima bilir kişi olmadan müdahale edilmesi son derece tehlikelidir. Müdahale edecek kişilerin iklimlendirme ısıtma ve soğutma bölümünden mezun olmaları gerekmektedir. Bu bilgiler amatör teknisyenlerimize ışık tutmak amacı ile hazırlanmıştır..! Onun için, sizleri fazla bekletmeden hemen konuya girmek istiyorum.

Klima Gazı yok ise nasıl anlarız
Klima Gazı var ama fan dönmüyor
Fan dönüyor ama ısıtmıyor

a. Klima Gazı yok ise nasıl anlarız ; Klima da gaz olup olmadığı (Manometre) denilen Gaz saati ile anlaşılır, Bunun için klima dış ünitesinin yanına gidip, Gaz saati Dönüş borusuna bağlanır. ibre kontrol edilir ibre 0 veya sıfıra yakın ise sistemde gaz yok demektir. Cihazda gaz olmayışı gaz kaçağı olduğu anlamanı taşır. Bunun için öncelikle gaz kaçağını bulup onarmamız gerekir. Bu işlemi yapabilmek için Klimaya azot basıp kaçak kontrolü yapılır. Kaçak bulunup giderildikten sonra, klima vakum edilip gaz şarjı yapılır. Kışın klimaya gaz basa’bilmemiz için Elektrik kesilir ve 4 Yollu vana kablosu çıkartılır. Daha sonra klima sıcak konumda çalıştırılır. 4 Yollu vana kablosu çekik olduğu için evap soğutma yapacaktır, fakat fan devreye girmeyecektir. Nedeni ise ısıtma konumunda olduğu için sensör sıcaklığı hissetmediğinden dolayı fan dönmeyecektir. Böylelikle yavaş yavaş gaz şarjı yapılır. Klima gazı dönüş borusuna vurduktan sonra gaz verme işlemine son verilir. Klima kapatılıp elektriği kesildikten sonra 4 Yollu vana kablosu takılır. Daha sonra Klima tekrar sıcak konumda devreye alınır, ve çalıştırılır, ilk çalışma esnasında fan hemen devreye girmez 3-4 dk sonra klima evap ısındıktan sonra fan dönmeye başlar, Ve sürpriz Klima ısıtıyor.

b. Klima Gazı var ama fan dönmüyor ; klima gazını ölçtünüz gaz var, fakat fan dönmüyor, bunun nedeni ise boru sensörü arızalı, boru sensörünü değiştirin. Daha sonra klimayı tekrar devreye alınız fanın çalıştığını göreceksiniz. Led göstergeli klimalarda 2. led yanıp yanıp söner bunun anlamı boru sensörü arızalı, LCD ekranlı klimalarda ise arıza kodu marka ve modeline bağlı olarak değişmektedir. Bu arıza kodları E2- veya E3 olarak görebiliriz. Sensörü değiştirmenize rağmen fan devreye girmez çalışmaz ise fan arızalı olabilir fanı nasıl tamir edeceğinizi öğrenebilmeniz için Klimanın Fanı neden çalışmaz yazısını okuyup gerekli tamir işlemlerini yaparak fanı tamir edebilirsiniz.

c. Fan dönüyor ama ısıtmıyor Fan dönmesine rağmen yüzünüze soğuk hava vuruyor ve klima ısıtmıyor ise büyük bir ihtimalle klimayı soğuk cool konumunda çalıştırıyor olabilirsiniz. Kumanda ayarını sıcağa ve 30 dereceye ayarlayınız. Klimanın sıcak konumda olduğuna emin olunuz. Yada derece düşük konumda olabilir. Derece ayarını 30 dereceye alınız.

Klima neden ısıtmaz

Önemli Not ; Ucuza alınmış start-stop klimalar +4+8 derece ve üstü sıcaklıklarda performans vermektedir. +4 derecenin altında Klimanın sizleri ısıtmasını istiyorsanız, Bu klima inverter A++ plus özelliği olan klimayı tercih edebilirsiniz. Unutmayınız ki ucuza alınmış start-stop klimadan kışın +4 derecenin altında sizi ısıtmasını beklemeyiniz. Çok soğuk karlı havalarda klima sık sık defrost moduna girer..! Defrost moduna girdiğini klima eğer dijital ekranı varsa DF yazısı ile görüntülenir.

Eğer klima led ışıklı Display model klima ise 3 adet damla sembolü olan led ışığı yanar bu led ışığı klima buzu erittikten sonra otomatik söner ve ısıtma moduna geri döner.

Klima Neden Soğutmaz?

Bahsedilen uygulamaları yapmanıza rağmen bir sonuç elde edemiyorsanız herhangi bir işlem yapmaksızın servis çağırmanız gerekir. Bu gibi durumlarda birçok sorun olabileceği için problemin yerinde görülmesi ve arızanın giderilmesi daha sağlıklıdır.

Muhtemel Arıza Durumları

1.Önce klimanın kumandası kontrol edilir. Kumanda bozuk veya arızalı olabilir. Kumanda arızası varsa değiştirilerek cihaz denenebilir.

2.Sonra klimanın gazı kontrol edilir. Klima gazının eksik ya da fazla olması soğutmamasına neden olabilir. Klima gazı manometre ile ölçülür. Düşük görülürse eğer klimaya gaz basımı yapılır, yüksek görülürse fazla gazı alınır.

3.Klimanın kompresörüne bakılır. Kompresör arızalıysa eğer değiştirilir ve sorun çözümlenir.

4.Boru hattı kontrol edilir. Boru hattında ezilme veya kaçak durumları varsa eğer klima gaz eksiltir ve bu yüzden de soğutma yapmaz. Klimaya her ne kadar gaz basımı yapılsa da boru hattında sorun olduğu sürece gaz kaçağı devam eder ve sürekli gaz basma işlemi uygulanması gerekir. Bu da yüksek maliyettir. Boru hattında bir sorun görülürse eğer ekiplerce değiştirilir.
 
5.İç ve dış ünite fanı kontrol edilir. Fanlarda sorun görülürse kullanıcı onayı ile yine gerekli olan işlem ve uygulamalar yapılır.

6.Klimanın kartı kontrol edilir. Kart sorunu görülürse kart onarılır veya değiştirilir.

7.Fan kondanserine bakılır. Sorun görülürse eğer gereken işlemler kullanıcı onayı ile yapılır.

8.Son olarak klimanın sinyal kablosuna bakılır. Sinyal kablosunda sorun varsa cihaz kumandadan gelen sinyali okumadığı için soğutma yapmıyor olabilir. Bu yüzden sinyal kablosu değişimi gerekebilir. Bahsedilen bu uygulamalar sadece işinde uzman servis ekiplerince yapılmalıdır. Klimada karşılaşılan bu gibi arızalar önemsenerek mutlaka uzman yardımı alınmalıdır. 

Buzdolabı Neden Soğutmaz?

Buzdolabı ev hayatında olmazsa olmazlardan. Birçok yiyeceğimizi buzdolabında saklıyoruz. Aniden bozulması, soğutmaması bizi de olumsuz etkileyecektir. Peki, buzdolabı neden soğutmuyor? Neden olabilir? İşte yanıtı:

Buzdolabı neden soğutmuyor? Neden olabilir?

Buzdolabı yiyecek ve içeceklerin bozulmasını engelleyen ve onları taze tutmaya yarayan bir eşyadır. Fakat bazen buzdolabında arızalar meydana gelebilir. Bu arızalardan biriside buzdolabının soğutmama sorunudur. Soğutmadığı için yiyeceklerin kısa süre içerisinde bozulmasına sebep olabilir. Buzdolabında su kanalları mevcuttur. Bu su kanalları tıkandı ise böyle bir sorun meydana gelebilir. Uzun süre buzdolabının açık kalmış olması buzdolabının soğutmama nedenleri arasındadır. Uzun süre elektriklerin gitmiş ve gelmemiş olması da soğutmayı engellemektedir. Buzdolabı ayarının düşüşe geçmiş olması da bu sorunun sebeplerinden biri olabilir ve bu ayarın yükselmesi ile düzelebilen bir durumdur. Buzdolabının arkasında bulunan kompresörün çalışmıyor olmasından kaynaklanıyor olabileceği ihtimalleri arasındadır. Aynı zamanda fanın sebep olduğu sorunlardan kaynaklıda olabilir. Buzdolabının soğutmama nedenleri arasında birçok sebep bulunur. Fakat bazen ise çok bu durum çok önemli sebeplerden kaynaklanmaz ve kendiliğinden bir süre sonra düzelmeye başlar. Buzdolabı neden soğutmuyor konusu ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın tamamını okumanız gerekmektedir.


Buzdolabının soğutmama nedenleri

Yaşamımızın vazgeçilmez eşyalarından olan buzdolabı günlük kullandığımız olmazsa olmaz eşyalardan bir tanesidir. Buzdolabı bazen zamanlarda arızaya geçebilmektedir ve soğutmayabilir. Buzdolabının birçok soğutmama nedeni bulunur. Şimdi sizlere bu konudan bahsedeceğiz. İşte buzdolabının soğutmama nedenleri aşağıdaki gibidir

  • Buzdolabında bulunan su kanallarının tıkanması sebebi ile bu sorun meydana gelebilir
  • Buzdolabının arka kısmında bulunan kompresör denen cihazın arızalanmış olmasından kaynaklanabilir
  • Fandan kaynaklanan bir sorun olabilir
  • Buzdolabında bulunan rezidanslarda yanma meydana gelmiş olabilir
  • Buzdolabında bulunan boruların yıpranmış ya da tıkanmış olabilmesi ihtimali vardır.
  • Mekanik timerin arızalanmış olabilmesi
  • Kartta meydana gelen arızalanmadan kaynaklanabilir
  • Buzdolabının kapaklarının uzun süre açık kalmış olması
  • Elektriklerin uzun süre olmaması
  • Buzdolabının sıcak ve soğuk ayarlarından kaynaklanabilmektedir
  • Buzdolabının sıcağa yakın ortamda örneğin ocağın yakınında duruyor olması
  • Freon gazının kanallardan sızma ihtimalinin olması

Buzdolabı soğutmuyorsa ne yapılır?

Buzdolabı soğurmuyorsa ne yapılır? Bu sorun ile karşılaşanlar tarafından merak edilen bir konudur. Buzdolabınız soğutmuyorsa öncelikle buzdolabında bulunan ısı ayarını bir tık yükseltin ve dolabınızın açma kapama düğmesine basın. Sorun düzelmedi ise bir uzmana başvurmanız gerekmektedir. Çünkü diğer problemleri kendiniz evde çözeme ulaştıramazsınız.

Buzdolabı soğutmuyor ise, dikkat edilmesi gerekenler

Buzdolabı soğutmaması çoğu zaman uzman kişiler tarafından çözüme ulaştırılsa da bazı zamanlar sorun önemli bir sebepten kaynaklanmıyor olabilir. Buzdolabı soğutmuyor ise dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir

Öncelikle buzdolabının içerisinde bulunan gıdaların tümünü dışarı çıkartın
Buzdolabınızın fişini çekin ve 4-5 saat kadar bu şekilde beklemesini sağlayın
Buzdolabının lastiklerini ve kapaklarını inceleyin. Eskimemiş ve hasar görmemiş olması gerekmektedir
Tekrar buzdolabının fişini takın. Sorun çözülmemiş ve hala devam ediyor ise sorun fandan kaynaklı bir arıza olabilir. Bunu için ise uzman kişinin buzdolabını görmesi şarttır.

Buzdolabı Neden Su Akıtır?

Buzdolabınız birkaç farklı sebepten dolayı alt kısmından su akıtabilir. Buzdolabınız su akıtıyorsa bu sorunu çözmek için aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz. Buzdolabının içine sıcak yiyecek koymamalısınız. Ürünün bulunduğu ortamın çok soğuk veya çok sıcak olmaması gerekir. Aksi durumda buzdolabınızın içinde terleme ve su akıtma sorunu yaşanır. Arka duvarda karlanma ve buzlanma görünüyorsa, kar-buz eritme işlemini mutlaka yapmanız gerekir.

No-Frost buzdolabı için Karlanma ve buzlanmayı eritmek

Bu işleme başlarken, bozulmaması için yiyeceklerinizi mutlaka farklı bir buzdolabında saklamanız gerekiyor.Ürünün fişini çekin ve içini boşaltın. Kapakları açık bırakıp kar-buz eriyene kadar bekleyin ve tamamen eridikten sonra kuru bir bez ile silin.Bekleme süresini kısaltmak için kesici ya da delici aletle karı-buzu temizlemeye çalışmayın.Eritme ve kurulama işlemi bittikten sonra, ürünü tekrar fişe takın ve dereceleri en soğuk ayara getirin.Yiyecekleri buzdolabının içine koymadan, kapakları kapatıp 12 saat bu şekilde çalıştırın. 12 saat sonrasında normal derecelere alarak yiyecekleri yerleştirebilirsiniz.

Soğutma derecesi ayarı

Buzdolabının ön kısmında veya içinde dijital ekran varsa soğutucu bölmesi +4, dondurucu bölmesi -18 dereceye ayarlanmalıdır.Dereceleri buzdolabının içindeki düğmeden ayarlıyorsanız düğme ibresini ortaya, 1’den 4 ve Max’a kadarsa 2 veya 3 konumuna, 2’den 8’e kadarsa 4 konumuna alabilirsiniz.Ayrıca soğuk havanın dağılabilmesi için duvarla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.


Statik buzdolabı için

Buzdolabı içine sıcak yiyecek koymamalısınız.Ürünün bulunduğu ortamın çok soğuk veya sıcak olmaması gerekir. Aksi durumda buzdolabınızın içinde terleme ve su akıtma sorunu yaşanır. Arka duvarda karlanma ve buzlanma görünüyorsa kar-buz eritme işlemini mutlaka yapmanız gerekir.Sebzeliğe yerleştirdiğiniz besinler, sebzelik arkasında bulunan su tahliye giderini tıkamış olabilir. Temizliğini yaparak sorunu giderebilirsiniz.

Soğutma derecesi ayarı

Düğme üzerinde Min ve Max yazıyorsa düğme ibresini ortaya, 1’den 4 ve Max’a kadarsa 2 veya 3 konumuna, 2’den 8’e kadarsa 4 konumuna alabilirsiniz.Ayrıca soğuk havanın dağılabilmesi için buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.

Kombi Neden Ses Yapar?

Kombi Sesli Çalışıyor
Kombi çalışma sırasında ses yapıyor ise bu birçok etmene bağlıdır. Sıcak su musluğu açıldığında, petek sistemi devreye girdiğinde ses yapma durumu görülebilir ki bu gayet normaldir. Bu durumlar dışında sürekli ses yaptığı görülür ise bu durumda sorun var demektir. Kombilerden çıkan ses birçok şeye benzetilmektedir. Genelde kullanıcılar kombi vapur sesi çıkarıyor, kuş öter gibi ses yapıyor gibi tabirlerde bulunur. Kombi Ses Yapıyor ise bu durumda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem bulunmamaktadır. Bu nedenle de cihazınıza müdahale etmeye çalışmayın. Aksi halde cihazda oluşan sorunları büyütürsünüz ve bu durum masrafın da çoğalmasına neden olur.


Kombi Neden Ses Yapar?

Fan motorunda sorun olabilir Özellikle de hermetik ve yoğuşmalı kombilerde atık gaz sisteminde görev alan en önemli parçadır. Arızalanma sebeplerinin başında kombinin bakımsız kalması yer alır. Bakım uygulamasında fan gerekli ise sökülerek temizlenebilir ve gereken kontroller sorun oluşmadan yapılabilir. Cihaz bakımsız kaldı ise fan kontrol edilemez ve arıza durumu da tespit edilemez. Fan motoru sorununda genelde fan tamiri ya da değişim yapılarak problem çözümlenebilmektedir. Fan tamiri işlemini ucuza getirmek için linki tıklayabilirsiniz.

Pompa arızalı olabilir Kombilerin çeşidi, marka modeli ne olursa olsun devir daim yapma görevinde olan bir parçadır. Parça arızalanma durumlarında birçok sorun oluşabilir. Pompa arızasında genelde tamir de yapılabilmektedir. Fakat arıza durumlarında kullanıcı talebi ile ya da parçanın arıza durumuna göre değişim işlemi de yapılabilmektedir. En ucuza pompa tamiri için linki tıklayabilir bu konuda daha fazla bilgi de alabilirsiniz.

Gaz grubunda sorun olabilir Kombilerde gaz valfi veya gaz armatörü olarak da bilinen bir parçadır. Ateşleme sisteminde görevi önemlidir. Kombide ses yapma sorunlarında nadiren de olsa karşımıza arızalı olarak çıkabilir. Arıza durumunda parçanın tamiri olmaz sıfırı ile değişimi gerekmektedir.

Üç yollu vanada sorun olabilir Kombide kullanılan mevcut iki sistemi (sıcak su ve petek) birbirinden ayırma özelliğinde olan parçadır. Arıza yaptığı zaman genelde ses yapma sorunlarının yanı sıra birçok sorun daha yaşanılabilir. Ses yapmaya sebep olan parça üç yollu vana ise tamiri veya değişimi yapılabilmektedir.

Kombi kapağı yerine oturtulmamış olabilir Kombiye daha öncesinde müdahale yapıldı ise kapağının tamamen takılmaması sebebi ile ses yapabilmektedir. Kapağın yerine oturtulması ile sorun çözümlenecektir. Bu durumda uzman yardımı alınması gerekir.

Kombi bacası yerinden çıkmış olabilir Kombilerin marka modeli ya da çeşidi ne olursa olsun bacası ya da dışarı uzanan hava akım borusu mutlaka bulunur. Bacanın yerinden çıktığı durumlarda da ses yapma sorunu görülebilir. Bu durumda baca yerine oturtulur ve sorun çözümlenmiş olur.

En Yakın Yetkili Servise Nasıl Ulaşabilirim?

Marka yetkili teknik servis ile iletişime geçerek size en yakın servis noktasına ulaşabilirsiniz. Markaadi.com.tr alan adları ile markaların yetkili servis ve bayilerine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Neden Sesli Çalışır?

Çamaşır makineniz sesli çalışıyor ve titriyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.Sorun devam ederse 0850 3055220 hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

Dengesiz yükleme

Makine içerisine tek parça gibi az ya da kapasitesini aşacak şekilde fazla miktarda yüklediğiniz çamaşırlar dengesiz yük oluşmasına neden olur. Bu durumu önlemek için seçtiğiniz yıkama programlarına uygun ağırlıkta çamaşır yükleyerek makinenin içinde eşit şekilde dağıtmaya dikkat edin.Çamaşır yüklemesi kontrolü (hatalı ve doğru)

Zemin ve ayak kontrolü

Makine sert, düz, eğimsiz ve kuru bir zemin üzerinde ve halı ya da kilimin üstünde olmayacak şekilde yerleştirilmiş olmalıdır.Çamaşır makinenizin üst köşelerini iki elinizle tutarak sağa sola oynatmaya çalıştığınızda hareket ediyorsa ayak ayarlarında dengesizlik var demektir. Makinenin alt kısmında, dengede durmasını sağlayan ve cıvataya benzeyen ayaklar bulunmaktadır. Makinenin ayakları sağa doğru çevrildiğinde kısalır; sola doğru çevrildiğinde ise uzar. Bu ayakları çevirerek makinenizi düz ve sabit bir duruma getirebilirsiniz.

Ayak ayarları kontrolü


Filtre temizliği

Filtresine toka, düğme, bozuk para gibi cisimler kaçmış olabilir. Öncelikle güvenlik sebebiyle çamaşır makinesinin fişini çekin ve elektrik bağlantısını kesin. Temizlik aşamasında makinenin filtresinden bir miktar su geleceği için yere bir bez ve kap yerleştirin.Karşıdan baktığınızda alt kısımda bulunan kapağı açın. Siyah, ince bir hortum varsa, hortumu çekip suyu kabın içine boşaltın. Ardından yuvarlak plastik kapağı sola doğru çevirip çıkarttıktan sonra temizleyebilirsiniz. Hortum yoksa da yuvarlak plastik kapağı sola doğru çevirip çıkardıktan sonra temizleyebilirsiniz. Filtre temizliğinin ardından kapağını sıkıca kapayıp makineyi yeniden çalıştırın.

Makinenin arkasındaki nakliye vidalarının sökülmesi

Makinenin arka tarafında, yüzeyde yer alan avuç içi büyüklüğünde 4 ya da 5 adet nakliye vidası bulunur. Bu vidalar sökülmemişse uygun bir anahtarla gevşetin ve elinizle sökün. Son olarak, açık kalan vida deliklerine kullanım kılavuzunun bulunduğu poşette yer alan plastik kapakları takın.

Makine su alırken ses çıkarıyorsa

Sularınız çok tazyikli şekilde akıyorsa makinenizin su aldığı esnada ses çıkarması normaldir. Bu durumda makinenin arkasında yer alan su giriş hortumunun bağlı olduğu musluğu, su basıncı düşene kadar bir miktar kısın. Makineniz kirli suyu boşaltma (sıkma işlemi) sırasında ses çıkarıyorsa filtre tıkanmış olabilir.

Musluk ve filtre kontrolü Su akışı

Yıkama esnasında ses yapıyorsa

Makine içinden, bozuk para, fermuar çarpma sesi geliyor olabilir. Yıkama bittiğinde, makine içinde metal eşyalar varsa alın. Sonraki yıkamalarınızda kıyafetleri ters çevirerek, aksesuar ve metal parçaların makine içine çarpmaması için önlem alın.Filtrenin temizlenmesi de gerekiyordur. Önceki adımlardaki gibi filtreyi temizleyiniz.

Makine su boşaltırken ses çıkarıyorsa

Makineniz suyu boşaltırken oluşan tahliye sesini duymanız normaldir. Ancak bozuk para, toka gibi farklı cisimler takılmışsa farklı bir ses çıkartabilir.  Böyle bir durumda filtre temizliği yapmanız gerekiyor. Önceki adımlardaki gibi filtreyi temizleyiniz.

Çamaşır Makinesi Neden Sigorta Attırır?

Çamaşır makinesi sigorta attırıyor ise bunun nedeni neden olabilir. Makineden sigorta attırmasına neden olan en büyük faktörlerden bir tanesi, arıza parazit kondansatör parçasının makinenize bağlı olan bölümından koparak kazana çarpmasıdır. Bu parça koparak kazana çarpması gerekir kısa devre oluşmasına ve sigortaların atmasına neden oluyor. Makineniz nedeniyle sigortaların atması genel olarak ciddi bir sorundur.

Çamaşır makinesi sigorta attırıyor elektrik fişi bağlayıp elektrik aldığınız prizin topraklamasının şartdır. Prizde topraklama yok ise, makinenin fişini takabilirsiniz. Bir başka durum için makineniz aksanında bulunan topraklama işlemunun kopmuş olduğu. Eğer topraklama altındaunda kopmalar söz konusu ise alçak akım rölesi içindir girebilir ve buna bağlı olarak makineniz çalışırbilir. Makinenizin sigorta attırmasının neden olduğu olabilir. Elektrik aksamının arızası makinedendi kaynaklanıyor yoksa evin genel elektrik tesisatında mı sorun var bilinmesi gerekiyor. Önlem alınmadığı için evinizin ve eşyalarınızın yanması gibi ciddi sorunlar ile karşılaşmanız mümkündür. Mi yoksa elektrik aksanından mı çıkacak bulmaktır. Bu işlemi servise haber vermeden önce yapmak ister. Lütfen aynı sorun ile bu işlem yapmanız gerekir. Kısa devre yapıp atıyor ise bu ciddi bir problemdir. Çamaşır makinesenizden ya da evinizin genel elektrik aksamından dolayı bu sorun ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bu gibi durumların önlenmesi için alınmalıdır. Değil ciddi sonuçlar ile karşı karşıya kalınması olası bir durumdur. Bu işlemi servise haber vermeden önce yapmak ister. Lütfen aynı sorun ile bu işlem yapmanız gerekir. Kısa devre yapıp atıyor ise bu ciddi bir problemdir. Çamaşır makinesenizden ya da evinizin genel elektrik aksamından dolayı bu sorun ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bu gibi durumların önlenmesi için alınmalıdır. Değil ciddi sonuçlar ile karşı karşıya kalınması olası bir durumdur. Bu işlemi servise haber vermeden önce yapmak ister. Lütfen aynı sorun ile bu işlem yapmanız gerekir. Kısa devre yapıp atıyor ise bu ciddi bir problemdir. Çamaşır makinesenizden ya da evinizin genel elektrik aksamından dolayı bu sorun ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bu gibi durumların önlenmesi için alınmalıdır. Değil ciddi sonuçlar ile karşı karşıya kalınması olası bir durumdur. Kısa devre yapıp atıyor ise bu ciddi bir problemdir. Çamaşır makinesenizden ya da evinizin genel elektrik aksamından dolayı bu sorun ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bu gibi durumların önlenmesi için alınmalıdır. Değil ciddi sonuçlar ile karşı karşıya kalınması olası bir durumdur. Kısa devre yapıp atıyor ise bu ciddi bir problemdir. Çamaşır makinesenizden ya da evinizin genel elektrik aksamından dolayı bu sorun ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bu gibi durumların önlenmesi için alınmalıdır. Değil ciddi sonuçlar ile karşı karşıya kalınması olası bir durumdur. 

Çamaşır makinesi sigorta attırıyor ise kendi takımız ile yaptığınız bir takım basit denemeler içindir. 7/24 sizlere kaliteli hizmet sağlamak. İşinin ehli olduğu için makinenizde karşılaşmış olduğunuz bu ve bunun gibi çeşitli sorunda sizde en büyük yardımcısıyız. Sunarak memnun olmanızı sağlarız. Sizden memnuniyeti bizim için en önemli şeydir.

Bulaşık Makinesi Neden Sigorta Attırır?

Bulaşık makinesinin iç sisteminde yer alan ancak normal şartlarda sigorta attırmayacak bir sorun olabilir. Bu sorun bulaşık makinesi tek başına çalışırken yaşanmaz, başka cihazlarla çalışırken yaşanır. Yani örnek vermek gerekirse; bulaşık ve çamaşır makinesini aynı anda çalıştırdığınızda sigorta attırır, sadece bulaşık makinesini çalıştırdığınızda sigorta attırmaz. Bu sorun ancak yerinde görülerek tespit edilebilir. Bunun için de uzman yardımı almak gerekir. Bulaşık makineleri kısa devre açısından sigorta attırmaya daha yatkındır. Bu yüzden bulaşık makinesinin elektrik almış olduğu uzatma kablosu, makineye uzak bir yerde olmamalıdır. Mümkün olduğunca bulaşık makinesi kablosu direk prize takılı olmalıdır. Böyle bir durum söz konusu değilse eğer düzeltilmesi gerekir. Kısa devre olup olmadığı da kontrol kalemi ile kablolara bakılarak anlaşılabilir.

Şase kısa devre yapıyor olabilir. Bulaşık makinesi kapağı açılmalı içindeki “- ve +” kutupların birbirine temas edip etmediği kontrol edilmelidir. “- ve +” kutupları birbirine temas ediyorsa eğer bu yüzden sigorta attırıyor demektir. Temas etme durumu giderildiğinde sorun da çözümlenecektir. Bulaşık makineleri genel anlamca mutfakta ve lavabo yanlarına monteli durumdadır. Lavabodan sızan sulara can ve mal güvenliği açısından da dikkat edilmesi gerekir. Prize temas edilmemelidir. Lavabodan su sızdığı için de sigorta attırıyor olabilir. Cihaz bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli kullanılmalıdır.
 
Sigorta eski olduğu için sorun yaşanıyor olabilir. Sigorta çok eskiyse eğer sorun bulaşık makinenizde olmayabilir. Sigorta eskiyse bulaşık makinesi yeniyse makinenin gücünü kaldıramadığından sigorta attırır. Amperi yüksek bir sigorta temin ederek sigorta değiştirilmelidir.

Bulaşık makinesinin takılı olduğu prizde sorun olabilir. Prizde elektriksel bir sorun varsa eğer bu yüzden sigorta attırıyor olabilir. Bunun için priz kontrol edilmeli, sorun görülürse eğer düzeltme yapılmalıdır.

Bulaşık makinesi içinde elektrik aksamının su alması sebebi ile sorun oluşmuş olabilir. Elektrik aksamları uzman servis ekiplerince kontrol edilmeli, tespit sonrası müdahale neyi gerektiriyorsa yapılmalıdır.

Bulaşık makinesini eğer uzatma kablosu ile kullanıyorsanız uzatma kablosunda sorun olabilir. Farklı bir uzatma kablosu takarak deneme yapabilir ve uzatma kablosunda sorun varsa eğer sorunu bu şekilde çözümlemiş olursunuz. Tabi bu belirtilen kontrol ve uygulamaların işinde uzman servis ekiplerince yapılması önerilmektedir. Bu bilgileri sunmamızdaki amaç ise kullanıcı olarak bilinçlenebilmenizdir.

Cihazlar İle Alakalı Merak Ettiğiniz Soruları Yorum Bölümünden bize sorabilirsiniz.
veya Bilgi Bankası sayfamızı ziyaret ederek arıza konularından faydalanabilirsiniz.