Karşıyaka Klima Servisi

karşıyaka klima servisi

Karşıyaka Klima Servisi 0232 271 1411

Klimalarda Enerji Tasarrufu

Karşıyaka Klima Servisi Enerji tüketiminin minimum seviyelerde tutulması hem kişinin ekonomisi hem de tükenebilir enerji kaynaklarının bilinçli tüketilmesi açısından çok önemlidir. Bilinçli tüketici olmak ilkokul seviyesinde dahi çocuklarımıza aşılandığı için gerçekten önemsenmesi gereken bir konu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kişi kendine düşen sorumlulukları mutlaka yerine getirmelidir. Bu konuda sizlere faydalı olabilmek adına klimalarda enerji tasarrufu detaylarından bahsedeceğiz. Bahsedeceğimiz ufak püf noktaları kesinlikle ay sonunda gelen faturalarda gözle görülür düşüşler ile karşılaşmanızı da sağlayacaktır. Klimanın bir lüks olmadığı aksine çok önemli bir ihtiyaç olduğu günümüz şartlarında ihtiyacınız olan kapasitede ürün alarak uzun vadede ciddi anlamda karlı olabilmek adına BTU hesaplaması noktasında yardım almak adına Karşıyaka Klima Servisi uzman personelleri ile görüşebilirsiniz.

Ürün seçimi haricinde ürün kullanımı esnasında da dikkat edeceğiniz detaylar klimalarda enerji tasarrufu sağlayacaktır. Ürünün öncelikle yaz aylarında ve kış aylarında kullanım farklılıkları göstereceğini bilmeniz gerekiyor. İnsanın ihtiyacı olan konfor şartlarının minimum enerji sarfiyatı ile sağlanıyor olması için yazın tavana doğru, kışın ise yere doğru üfleme yapmasına dikkat edilmelidir. A+, A++ ve A+++ sınıfı klimalar alınması ürünü alırken belki diğerlerine nazaran yüksek maliyetlere girmenize neden olsa da uzun vadede kazançlı çıkmanıza neden olacaktır. Bayraklı Klima Servisi 10 yıldan eski klimaların özellikle günün büyük çoğunluğunda çalışıyor olması durumunda değiştirilmesi anlamlı olacaktır. Başta ürün değiştirme maliyeti gözününzde büyüyor olsa da uzun vadede enerji tasarrufu olarak % 40’a varan verim sağlayacağı için bu maliyetler kısa sürede çıkarılacaktır. Klimalarda iç ve dış ünitelerin hava giriş çıkışını kolay yapabilecek şekilde montajının yapılması, önüne herhangi bir engel getirilmemesi de enerji tasarrufu açısından önemlidir.

Klima Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Klimalarda Enerji Tasarrufu noktasında belirttiğimiz püf noktaları enerjiden tasarruf edilmesinin haricinde kesinlikle kullanım açısından maksimum verim elde edilmesini de sağlayacaktır. Örneğin klimaların üfleme hızının gereğinden yüksek açılmaması gerekliliği mutlaka önemsenmelidir. Bu konu insan sağlığının tehlikeye atılmasının önüne geçebileceği gibi enerji tasarrufu ve dolayısıyla düşük faturalar ile karşılaşmanız noktasında da fayda sağlayacaktır. Tüm bu bahsettiğimiz detayların anlamlı olabilmesi için ürün seçiminde ve ürün montajında doğru kararlar alınması gerekmektedir. Bu konularda doğru aksiyonlar alınması için ise Karşıyaka Klima Servisi olarak bizlerle 0232 271 1411 numaralı hat üzerinden 7 / 24 irtibata geçebilirsiniz.

Sonraki Servis Önceki Servis